Pagina's

dinsdag 9 november 2010

Een echte Halloween-ervaring.

Halloween was een groot feest hier, op school was iedereen verkleed, zo`n tachtig trick or treaters kwamen aan de deur en iedereen was in een feeststemming. In tegenstelling met bij ons is het hier niet de bedoeling om er eng uit te zien op Halloween. Op school was het een chaos en iedereen snoepte veel.

Ik zag eruit als een echte Canadees, zeer trots op zijn nationale vlag. Op mijn gezicht had ik tatoos met de vlag, en 'Canada' erop staan. De rest van mijn outfit bestond uit een brilletje in rood en wit, de vlag rond mijn rug gebonden en mijn nagels om de beurt rood gelakt.



Canadezen zijn niet alleen trots op hun vlag maar ook het canadese volkslied horen we elke ochtend voor school begint. Niet alleen op school maar ook daarbuite, ik denk dat ik het canadese volkslied in de laatste twee maanden al meer hoorde dan ik het belgische in heel mijn leven heb gehoord. Het 'Oh Canada' is dan ook moderner.

Tijdens de volleybaltraining dinsdag verstuikte ik mijn enkel. Dit betekende dat ik jammer maar helaas twee weken geen volleybal zou spelen. Maar goed dat ik in het weekend toch plannen had anders zou ik me doodvervelen. Halloweenweekend ging ik met mijn gastmoeder, Darcie, naar de film in Edmonton. Het was een gezellige avond met een ontspannende film, de naam van de film was Life as we know it. Zaterdag ging ik naar een Halloweenfeestje en zondag nam ik de tijd om daarvan te bekomen. Niet dat dat nodig was, ik had gewoon even niets te doen.

Het afgelopen weekend was ook super leuk! Ik was amper thuis. Vrijdag vroeg een vriendin om naar de film te gaan and after that we hang out at her house. In het Nederlands is er geen echt woord voor 'Hang out'. Vrijdag zagen we een lachfilm, due date. Achterafgezien was het echt een grappige film. Zaterdag ben ik gaan shoppen met mijn gastmama en gastzus van mijn volgende gastgezin. Het was super leuk en we kwamen pas thuis om tien uur 's avonds. Eventjes twee uur rijden om te gaan winkelen in Edmonton. Zondag gingen we opnieuw naar Edmonton maar deze keer met Darcie en mijn twee gastbroertjes. De tijd ging erg snel en het weekend was zo weer over.

Morgen, woensdag, ga ik naar een rodeo in Edmonton. De canadese kampioenschappen rodeo, ik kijk er heel erg naar uit want ik mocht iemand meevragen en vroeg de andere uitwisselingsstudent van Belgie mee. Het zal goed doen om met een andere uitwisselingsstudent te praten.

Dus, yahooo tot de volgende!