Pagina's

vrijdag 27 augustus 2010

Vermilion

Goedemiddag :)

Ik ben ondertussen verhuist naar mijn eerste gastgezin. Ze zijn heel aardig. Het gezin bestaat uit Lorne, Darcie en hun kinderen Greg 12 en Jackson 2. Vermilion heeft een klein centrum en daar wonen we net naast. De school waar ik naar toe ga ligt kort bij. Het is een kleine school St Jeromes. Er is ook een grote school JR Robson. Vermilion is een town, er is de mainstreet, een heel mooi park, minigolf, een zwembad en een College (soort van hoge school maar op agricultuur gefocust).
Gisteren heb ik het minigolven al uitgetest en eergisteren het zwembad. Het weer was heel goed tot dertig graden ! Vandaag is er heel felle wind, tussen dertig en vijftig km per uur. De elektriciteit in Susans huis was er zelfs van uitgevallen. Iedereen rijdt hier rond met trucks en zoooveel mensen hebben blackberry s echt raar!

Maandag ontmoet ik mijn toekomstige houstsister zij is even oud als mij dus het is belangrijk dat we goed over weg kunnen.

Nu ga ik mij socialiseren en met mijn gasgezin praten. :)

groeten

dinsdag 24 augustus 2010

My first view of Canada

Goeieavond,

Het is nu half acht pm tijdens mijn eerste hele dag in Canada. Ik verblijf deze week tot vrijdag bij mijn counselor, Susan en zij en haar man zijn echt heel erg aardig. Ze hebben mij gisteren doodop opgehaald op de vlieghaven van Edmonton en toen hebben we twee uurdurende rit tot hier in Vermilion gereden. De rit ging heel snel want we waren gezellig aan het babbelen. Ik viel gisterenavond als een blok in slaap. Deze morgen werd ik om vijf uur wakker en kon ik niet meer slapen. Een soort van zenuwachtig, slecht gevoel overviel me. Maar overdag zijn Susan, haar zoontje van acht maanden Alex en ik Vermilion gaan bezichtigen. Erna aten we en gingen we naar Susan haar paarden kijken en naar the mall. Ik voel me hier nu prima op mijn gemak.

Als ik meer tijd heb kan ik meer over Vermilion en mijn eerste gastgezin vertellen.


Have fun in Belgium !

zondag 22 augustus 2010

Morgen is het zover.

Om 10u45 zal ik voor de laatste keer mijn tenen de kans geven om Belgische bodem aan te raken. Daarna zal de Canadese grond een schooljaar lang mogen genieten van mijn nooit stilstaande voeten. Doel van deze blog is dat ik jullie een jaar lang kan bestoken met mijn avonturen in Vermilion, Alberta. Foto's zal ik ook hier posten, zodat jullie mijn snuit niet zo snel zullen vergeten! Ik zal jullie in ieder geval missen! Tot binnenkort!