Pagina's

donderdag 20 januari 2011

Jasper !

Afgelopen weekend vond de Rotary Ski Trip plaats. Alle uitwisselingsstudenten konden meegaan. We waren uiteindelijk maar met 13 van de 25. Sommigen woonden te ver of konden niet komen. We gingen skien in de Rocky Mountains. We sliepen in een klein, gezellig stadje: Jasper, in het Jasper National Park. De berg waar we gingen skien noemde Marmot Bassin. Boven op de berg vroor het tot -5. Maar vanonder in Jasper was de temperatuur rond -20. Op weg naar Jasper, zo'n zes uur rijden, werd ik autoziek. Dat was de eerste en hopelijk laatste keer in m'n leven. Het skien zelf was echt super leuk! En ik denk dat ze hier geen umlaut op het toetsenbord hebben. Dus skien vond ik zalig, 's avonds ging ik met de andere uitwisselingsstudenten pizza eten en hadden we een beetje vrije tijd. Voor zaterdag na het skien bezochten we het JAC (Jasper Aquatic Park), ik verwachtte een mooi zwembad met een hottub en alles voor onze pijnlijke spieren wat te ontspannen maar het was een gewoon zwembad met een hottub dat opende vijf minuten voor we door moesten gaan. We sliepen in een plaatselijke kerk, in een ruimte met ons alle 13. Met de gedachte aan nog een dag vol skien vielen we toch redelijk vlug in slaap. Zondag skieden we nog een hele dag en ondanks de vermoeidheid zat de sfeer er heel goed in. Afscheid nemen viel zwaar maar we zien elkaar binnen een maand terug op onze trip naar het noorden!

Deze week zijn hier de examens begonnen, ik maak alleen de klasexamens mee. Er zijn ook provinciale examens maar die moet ik niet meemaken dus ga ik meehelpen in de lagere school volgende week. Dit weekend ga ik met m'n gastmoeder en zus naar Edmonton om een jurk voor m'n gastzus te kopen. Op het einde van het jaar, wanneer de diploma uitreiking is, de graduation, dragen meisjes princesacthige kleedjes en er is heel veel om te doen. We gaan dus graddress shoppen voor haar. Ik studeer ook af maar ik weet nog niet wat voor jurk ik wil.

Binnen twee weken neemt m'n councillor me mee naar Calgary om haar familie te ontmoeten. We gaan ook een dag skien en shoppen. Ik kijk er al naar uit! Ik hou jullie op de hoogte !