Pagina's

donderdag 18 november 2010

-26

Vandaag wordt het -14 maar door de wind zal het aanvoelen als -26 graden. Dat is wat ze op het weerbericht zeiden alleszinds. De sneeuw blijft terwijl uit de lucht vallen en het witte tapijt zal niet snel verdwijnen. Misschien rond april volgend jaar ;). In Belgie komen ze zout strooien zodra het begint te sneeuwen maar hier wachten ze een tijdje. Het kost te veel geld om een hele winter lang te strooien.

De rodeo vorige week was echt leuk. Een van de coolste dingen die ik hier gezien heb. Het waren dan ook de besten van Canada. De CFR wordt het genoemd. Canadian Finals Rodeo, het bestond uit verschillende onderdelen waarvan mijn favoriet onderdeel het Tie Down Roping was. Hier springen ze van hun paard af, leggen ze het kalfje neer en binden ze de poten samen. Het stierrijden was natuurlijk ook indrukwekkend. Tijdens een van de shows ontsnapte een mevrouw in het publiek op het nippertje aan de dood. Een stier slaagde erin om over de hekken te geraken. Hier zie je een youtube video ervan:

http://www.youtube.com/watch?v=dqiic0UlukA

Toch heb ik erg genoten van de rodeo, ik zou met plezier nog eens terug gaan. Een van de rotaryleden vroeg mij mee en ik mocht een vriend meenemen. En aangezien de rodeo op twee uur rijden van bij ons is, in Edmonton, vroeg ik een andere uitwisselingsstudent mee. Het was ongeveer twee maanden geleden dat ik er nog eens eentje gezien had. Dat maakte de avond nog gezelliger.

Een ander opmerkelijk gebeuren was dat ze gisteren onze gradpictures kwamen nemen. Hier is er zoveel te doen rond de graduation. Samen met een vriendin ging ik tijdens de schooluren naar de kapper, net zoals alle andere meisjes van mijn klas die dag. Toen we te laat op school waren, gold het als excuus. Mijn eerste foto poseerde ik in mijn Rotary Exchange blazer en de andere foto's in cap and gown (foto). Iedereen had verschillende soorten foto's. Met bijvoorbeeld een basketbal of een hockeyvest. Iedereen zag er die dag fantastisch uit.Nu ga ik verder genieten van de hopen sneeuw. Groetjes daar in Belgie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten