Pagina's

woensdag 8 juni 2011

Ajuin

Tis al juni ! Ik kan niet geloven dat ik uiteindelijk toch gestopt ben met schrijven, domme, luie ik! Maar goed dat ik een dagboek bijhoud. De laatste paar weken waren awesome! Mijn ouders kwamen me bezoeken, we waren druk bezig op school en dan vorige zaterdag was mijn Canadese graduation! Alle meisjes gekleed in grote kleden en alle jongens in een suit. Het duurt mij te lang om op een woord te komen en aangezien we allemaal een beetje engels praten is dat wel ok. Twee weken geleden had ik echt een super leuke week, in twee dagen twee keer naar Edmonton gereden en terug!! Twee dagen in een rij naar daar om te gaan winkelen wel elke keer met andere mensen. Nu over een paar dingen:

De conferentie in Maart met alle uitwisselingsstudenten was super leuk! We deden allemaal gewone dingen maar om dat met die groep te doen maakte het speciaal. Als voorbeeld: we gingen naar een rusthuis voor alzheimer patiĆ«nten en daar werkten we een namiddag als vrijwilligers op een paar triestige momenten na was het eigenlijk wel grappig. Geen van ons dacht dat het echt fijn ging zijn maar daar waren we fout in. 

Tijdens de paasvakantie kwamen mijn ouders hier voor een bezoekje en dat maakte de Paasvakantie erg aangenaam! Toen ik mijn papa en mama zag liep ik op hen af als een reflex. Tijdens hun bezoek legde we heel wat kilometers af zoals echte Canadezen. We reden van Calgary naar Banff (2 uur), dan van Banff( een heel mooi stadje in de Rocky Mountains) reden we over de Icefield parkway naar Jasper(4 uur rijden) en van Jasper(een dorpje in de Rocky Mountains) reden we naar Edmonton met een stop in Hinton(dat was 5uur). Uiteindelijk kwamen we aan in Vermilion. Mijn ouders waren onder de indruk van de gemeenschap die zo goed samenwerkt en zoveel vrijwilligerswerk doet. Ook is hier een soort van hoge school voor landbouwers en meer plaatselijke beroepen. Naast de hoge school is een brandweermannen school waar mensen van over heel Canada en soms zelfs internationaal voor komen. 
De dag voor mijn ouders Canada verlieten stond een klasuitstap gepland. Dus toen was ik weer weg voor een paar dagen met mijn klas. We gingen naar een kamp en daar deden we allerlei bindingsactiviteiten. Het was een heel leuke ervaring.

De laatste paar weken ben ik nergens meer naar toe geweest maar hier in Vermilion zijn voelt erg goed. Mijn vrienden en ik zijn nu close en we hangen out de hele tijd. Elk weekend is er wel iets te doen.

Dan over Graduation last weekend. De dag begon met een kappersafspraak zoals bij alle meisjes in mijn klas. De meesten kregen ook hun nagels en make-up gedaan. Dit werd gevolgd met groepsfoto's in de namiddag en voor sommigen ook individuele foto's. Na de foto's reden we naar de kerk en woonden we een ceremonie voor ons bij. Rond half zes in de namiddag begon het avondeten en allemaal ceremonies van de school. Voor de meeste mensen in het publiek was het saai maar voor mijn klas en ik (die behandeld werd als een echte graduaten) voelde het heel erg kort en emotioneel aan. Achteraf volgde natuurlijk een feestje waar elke graduaten dus 30 van ons de mogelijkheid had om 10 mensen te vragen. De uitnodigen werden al in maart verstuurd en de leeftijdslimiet was van 16 tot 21 jaar. Ook moeten je eigen ouders de gasten naar huis brengen het feestje was gedaan om 3.30. Er was redelijk strenge bewaking dus maar iedereen gedraagde zich goed. 

In de laatste maand op uitwisseling staat er een druk programma voor mij klaar. En hopelijk denk ik eraan om jullie op de hoogte te houden. Groetjes ! 

2 opmerkingen:

  1. Hey zus, klinkt allemaal super! Kijk al uit naar 13 juli. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Allright! Geef er nog een patat op in uw laatste maand! B.

    BeantwoordenVerwijderen